Μαζί σας όλο το χρόνο!
TEL.: +30 6955 478 119

Το Αρωδαμός Apartments & Studios βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής των Δυτικών Χανίων και σας δίνει VIP πρόσβαση στα καλύτερα αξιοθέατα και τοπία αυτού του πανέμορφου τμήματος της Κρήτης που αποτελείται από φυσικές, προστατευόμενες παραλίες και ανθρώπους που συνεχίζουν μία μακραίωνη ξακουστή παράδοση.

Το Αρωδαμός Apartments & Studios βρίσκεται στον Μαύρο Μόλο, στην καλύτερη παραλία του Καστελίου Κισσάμου.

Το Καστέλι Κισσάμου, όπου το Αρωδαμός Apartments & Studios βρίσκεται, είναι η μεγαλύτερη κωμόπολη της περιοχής των Δυτικών Χανίων, με πολλούς μόνιμους κάτοικους και μεγάλη ποικιλία καταστημάτων, εστιατορίων, καφετεριών και μπαρ. Η κωμόπολη είναι γνωστή για τις εξαιρετικές ψαροταβέρνες της που σερβίρουν το φρεσκότατο ψάρι που ψαρεύτηκε νωρίς το πρωί.

Το Καστέλι Κισσάμου βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης των Χανίων – ο δρόμος που ενώνει τις δύο τοποθεσίες είναι η νέα εθνική οδός Χανίων-Κισσάμου. Κοντά στην πανέμορφη μικρή κωμόπολη και προς τα δυτικά βρίσκεται το ψαρολίμανο του Καστελίου Κισσάμου και σε ακόμη μικρότερη απόσταση, επίσης, προς τα δυτικά, το εμπορικό της λιμάνι. Από το εμπορικό λιμάνι μπορείτε να πάρετε το καραβάκι που σας μεταφέρει σε απομονωμένα μέρη άθικτης φυσικής ομορφιάς, όπως η γνωστή λιμνοθάλασσα και παραλία του Μπάλου.

Τα περίχωρα του Καστελίου Κισσάμου – πανέμορφες παραλίες

Η περιοχή γύρω από το Καστέλι Κισσάμου και των Δυτικών Χανίων γενικά είναι πολύ γνωστή σε όλο τον Ελλαδικό χώρο για τις εξαίρετες παραλίες της.

Πρώτα απ' όλα, η παραλία του Μαύρου Μόλου, όπου το Αρωδαμός Apartments & Studios βρίσκεται, είναι μία θαυμάσια αμμώδης παραλία με κρυστάλλινο σχετικά ρηχό νερό. Πίσω από την παραλία υπάρχει ένα τόξο στο οποίο βρίσκονται εστιατόρια, ψαροταβέρνες, καφετέριες και μπαρ, όλα μόνο λίγα βήματα μακριά.

Μία μοναδική παραλία βρίσκεται στη λιμνοθάλασσα του Μπάλου. Ο Μπάλος, η πιο γνωστή παραλία της περιοχής, βρίσκεται περίπου 14 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Καστελίου Κισσάμου και πρόκειται πραγματικά για την τροπική λιμνοθάλασσα της Κρήτης. Επειδή βρίσκεται στο βόρειο απομονωμένο άκρο της χερσονήσου της Γραμβούσας, ο καλύτερος τρόπος για να την επισκεφθείτε, είναι μέσω του καραβιού που ξεκινά την περιπλάνησή σας από το λιμάνι του Καστελίου Κισσάμου και σας επιτρέπει να θαυμάσετε την άγρια ομορφιά ολόκληρης της χερσονήσου.

Η λιμνοθάλασσα και η παραλία του Μπάλου αποτελούν μία περιβαλλοντικά προστατευόμενη περιοχή και διακρίνονται για την ξεχωριστή λευκο-ροζ απόχρωση της άμμου που οφείλεται στα αμέτρητα κοχύλια της περιοχής. Η λιμνοθάλασσα προστατεύεται πολύ καλά από τους ανέμους λόγω του ότι βρίσκεται μέσα σε ένα βαθύ όρμο που, επίσης, προστατεύεται από το νησάκι της Γραμβούσας που υπάρχει ακριβώς μπροστά από τη λιμνοθάλασσα.

Ο Μπάλος συνδυάζει το ρηχό και ζεστό νερό της λιμνοθάλασσας με το φρέσκο, κρυστάλλινο, καθαρό νερό έξω από τη λιμνοθάλασσα. Για όσους αρέσει η εξερεύνηση, τα ερείπια του εντυπωσιακού Ενετικού κάστρου εδώ και αιώνες βρίσκονται στην κορυφή του μικρού νησιού της Γραμβούσας προσφέροντας την καλύτερη πανοραμική θέα του βορειοδυτικού παράλιου της Κρήτης.

Περίπου 10 χιλιόμετρα δυτικά του Καστελίου Κισσάμου βρίσκεται μία ακόμα μαγευτική παραλία: η παραλία των Φαλασσάρνων. Πρόκειται για μία απέραντη σε μήκος παραλία που έχει ντελικάτη λευκή άμμο και πολύ καθαρό νερό – πραγματική απόλαυση να κολυμπάς σε αυτό. Το γραφικό τοπίο γύρω από την παραλία είναι θαυμάσιο, με ψηλά βουνά να φτάνουν έως τον ουρανό.

Μία ακόμη, παγκοσμίου κλάσης, παραλία της περιοχής είναι η λιμνοθάλασσα και παραλία του Ελαφονησίου. Το Ελαφονήσι είναι μία ρηχή λιμνοθάλασσα που σχηματίζεται από την παραλία και το νησάκι που φέρει το ίδιο όνομα. Η παραλία με την λευκο-ροζ απόχρωση και το κρυστάλλινο καθαρό νερό είναι πολύ δημοφιλής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ολόκληρη η περιοχή γύρω από το Ελαφονήσι έχει μοναδική φυσική ομορφιά και έχει ανακηρυχθεί σε προστατευόμενη φυσική περιοχή.

Στα περίχωρα του Καστελίου Κισσάμου – μοναδικά στο είδος τους αξιοθέατα

Αυτό που θα σας εντυπωσιάσει με την πρώτη μάτια στο Καστέλι Κισσάμου είναι η πλούσια ιστορία της περιοχής που ξεκινά εκατοντάδες χρόνια πριν. Η αρχαία Κίσσαμος, βρισκόταν ακριβώς στο ίδιο σημείο όπου έχει αναπτυχθεί το σύγχρονο Καστέλι Κισσάμου. Η αρχαία Κίσσαμος ήταν μία πόλη που κατοικήθηκε κυρίως την Μινωική εποχή, εκατοντάδες χρόνια πριν. Στη σημερινή κωμόπολη υπάρχουν πολλά μνημεία και ερείπια από το πέτρινο τείχος που χτίστηκε την εποχή των Ενετών για την προστασία της από του Οθωμανούς και τους πειρατές. Η μακραίωνη ιστορία του Καστελίου Κισσάμου είναι ο λόγος για τον οποίο η κωμόπολη διαθέτει το δικό της αρχαιολογικό μουσείο.

Νότια του Καστελίου βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Πολυρρήνιας, μίας εκ των πιο ισχυρών πόλεων της αρχαίας Μινωικής Κρήτης. Βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο στην κορυφή ενός απότομου λόφου, απ' όπου η πόλη συνήθιζε να ελέγχει ένα μεγάλο μέρος της περιοχής των Δυτικών Χανίων. Στο απόγειο της, διέθετε δύο λιμάνια, της αρχαίας Κισσάμου και της αρχαίας Φαλασάρνης που βρισκόταν κοντά στην παραλία των Φαλασσάρνων. Και οι τρεις πόλεις άκμασαν για αιώνες ως εμπορικά κέντρα.

Τέλος, κοντά στην παραλία και λιμνοθάλασσα του Ελαφονησίου στέκεται αγέρωχα ένα από τα πιο γνωστά μοναστήρια της Κρήτης. Το Μοναστήρι της Χρυσοσκαλίτισσας αποτελεί εδώ και αιώνες ένα από τα πιο σημαντικά σύμβολα της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης στη Δυτική Κρήτη. Το επιβλητικό μοναστήρι είναι ανοιχτό προς τους επισκέπτες και προτείνεται για όλες τις ηλικίες.