Μαζί σας όλο το χρόνο!
TEL.: +30 6955 478 119

Κόλπος Καστελίου Κισσάμου: Άγρια ομορφιά, αγνή φύση και θαυμάσιες παραλίες σε έναν κόλπο που τα έχει όλα

Ο κόλπος του Καστελίου Κισσάμου είναι ο μεγαλύτερος κόλπος στην Κρήτη και ένας από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα. Σχηματίζεται από δύο μακριές χερσονήσους: της Γραμβούσας στα δυτικά και του Ροδωπού στα ανατολικά. Ο κόλπος του Καστελίου Κισσάμου είναι, επίσης, γνωστός για την άγρια ομορφιά του η οποία είναι εξ ολοκλήρου φυσική, όπως και των δύο χερσονήσων που τον σχηματίζουν: η Γραμβούσα και o Ροδωπός, οι οποίες στην ουσία δεν κατοικούνται.
Το Καστέλι Κισσάμου, όπου βρίσκεται το Αρωδαμός Apartments & Studios, είναι η μεγαλύτερη πόλη των δυτικών Χανίων και έχει χτιστεί στην κοιλάδα που σχηματίζεται στο βαθύτερο σημείο του κόλπου.

Εξερευνήστε τον κόλπο του Καστελίου Κισσάμου

Πιθανότατα ο καλύτερος τρόπος εξερεύνησης του κόλπου είναι μέσω θαλάσσης. Από το λιμάνι του Καστελίου που βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης, εκτελούνται καθημερινές διαδρομές προς την ξακουστή λιμνοθάλασσα του Μπάλου και τα νησάκια της Γραμβούσας στο βορειοανατολικό παράλιο της χερσονήσου της Γραμβούσας. Κατά τη διάρκεια αυτών των ταξιδιών μπορείτε να θαυμάσετε το μαγευτικό τοπίο του κόλπου από τη θάλασσα.

Ένας ακόμη τρόπος για να εξερευνήσετε το μοναδικό τοπίο του κόλπου της Κισσάμου είναι να νοικιάσετε ένα 4x4 όχημα από το Καστέλι Κισσάμου καθώς είναι απαραίτητο για να διασχίσετε τον χωματόδρομο που ξεκινά από το χωριό Καλυβιανή και οδηγεί στη λιμνοθάλασσα του Μπάλου. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού η θέα από τον δρόμο προς τον φυσικό κόλπο είναι συναρπαστική.
Αν θελήσετε να εξερευνήσετε το δυτικό άκρο του κόλπου με αμάξι, δυστυχώς δεν υπάρχει παρόμοιος δρόμος στη χερσόνησο του Ροδωπού. Μπορείτε όμως να φτάσετε στο χωριό Ραβδούχας, στη βάση της χερσονήσου, από το οποίο προσφέρεται μία μοναδική θέα του κόλπου του Καστελίου Κισσάμου.

Η αναλλοίωτη φύση στον κόλπο του Καστελίου Κισσάμου

Ο κόλπος του Καστελίου Κισσάμου είναι ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες τόπους της Μεσογείου που ακόμα διατηρεί την άγρια χλωρίδα και πανίδα του. Οι λάτρεις της φύσης διαρκώς εντυπωσιάζονται σε κάθε επίσκεψή τους στον κόλπο με τα όμορφα και μοναδικά αγριολούλουδα της περιοχής.
Ο κόλπος διαθέτει, επίσης, αμέτρητες μοναδικές και θαυμάσιες παραλίες, όπως η παραλία στο Καστέλι Κισσάμου. Ο συνδυασμός μίας θαυμάσιας παραλίας σε έναν φυσικό κόλπο είναι δύσκολο να λησμονηθεί – τόσο δύσκολο κάνοντας πολλούς από τους επισκέπτες να επιστρέφουν σε αυτό το μέρος χρόνο με το χρόνο.
Ο κόλπος στο Καστέλι Κισσάμου είναι ιδανικός για επισκέπτες που αναζητούν πραγματική χαλάρωση και θέλουν να βρεθούν δίπλα στη μοναδική φύση των Δυτικών Χανιών. Η αναλλοίωτα αυθεντική γη, η άγρια φύση, η συναρπαστική θέα και οι ζηλευτές παραλίες δημιουργούν έναν αξεπέραστο συνδυασμό που θα κάνουν τις διακοπές σας στο Καστέλι Κισσάμου μία μοναδική στο είδος της εμπειρία.