Μαζί σας όλο το χρόνο!
TEL.: +30 6955 478 119

Βορειοδυτικά Χανιά: Διαμερίσματα, παραλίες και αξιοθέατα της περιοχής

Η περιοχή των Βορειοδυτικών Χανίων είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες φυσικές περιοχές της Κρήτης και μπορείτε να ζήσετε τον παλμό της με τη διαμονή σας στο Καστέλι Κισσάμου και στο Αρωδαμός Apartments & Studios.

Το Καστέλι Κισσάμου είναι η μεγαλύτερη πόλη της περιοχής των Δυτικών Χανίων διαθέτοντας τουριστικά διαμερίσματα και ξενοδοχεία που προσφέρουν ένα εύρος παροχών. Η υποδομή της πόλης είναι άριστη με πλήθος μαγαζιών να εξυπηρετούν τις καθημερινές σας ανάγκες.

Τα βορειοδυτικά Χανιά είναι ένας αξιόλογος προορισμός, γνωστός σε όλη την Ελλάδα για τις εκπληκτικές παραλίες του.

Παραλίες και διαμερίσματα βορειοδυτικά των Χανίων

Στη βορειοδυτική πλευρά των Χανίων θα συναντήσετε αρκετές από τις καλύτερες παραλίες της Κρήτης. Οι περισσότερες από τις παραλίες αυτές αντιστέκονται σθεναρά στην ανεξέλεγκτη ανάπτυξη, ενώ κάποιες παραμένουν απομονωμένες και προστατευμένες χωρίς να επιτρέπεται η δημιουργία τουριστικών διαμερισμάτων ή ξενοδοχείων, κάτι που τις κάνει ακόμη πιο ελκυστικές.

Πρώτα απ' όλα, στην πόλη του Καστελίου υπάρχει η παραλία του Μαύρου Μόλου, όπου βρίσκεται το Αρωδαμός Apartments & Studios. Είναι η μόνη παραλία στην οποία μπορείτε να βρείτε εστιατόρια, καφετέριες και μίνι μάρκετ.

Μία ακόμα αξιόλογη παραλία στα βορειοδυτικά των Χανίων είναι η παραλία και η λιμνοθάλασσα του Μπάλου. Ο Μπάλος είναι μία εκθαμβωτική τροπική λιμνοθάλασσα στο βόρειο τμήμα της απομονωμένης χερσονήσου της Γραμβούσας. Στον Μπάλο δεν υπάρχουν διαμερίσματα ή άλλες επιλογές διαμονής. Το μοναδικό κτίσμα που μπορείς να συναντήσεις σε αυτή τη γραφική λιμνοθάλασσα είναι μία μικρή καφετέρια.

Καθώς δεν υπάρχει ασφαλτοστρωμένος δρόμος που να οδηγεί στον Μπάλο, ο καλύτερος τρόπος είναι να πάρετε το καραβάκι που ξεκινά από το λιμάνι στο Καστέλι Κισσάμου ενώ η καλύτερη επιλογή διαμονής είναι ένα καλό διαμέρισμα στο Καστέλι Κισσάμου.

Μία ακόμη εξαίσια παραλία στα βορειοδυτικά των Χανίων είναι τα Φαλάσσαρνα. Τα Φαλάσσαρνα έχουν μία μακριά αμμώδη παραλία εκατοντάδων μέτρων με κρυστάλλινο πεντακάθαρο νερό. Η υποδομή είναι καλή ενώ κοντά στην παραλία υπάρχουν ορισμένα beach μπαρ, καντίνες και εστιατόρια. Επίσης, υπάρχουν μερικά τουριστικά διαμερίσματα στην περιοχή αλλά σε απόσταση από την παραλία. Πολλοί επισκέπτες που επισκέπτονται τα Φαλάσσαρνα προτιμούν η διαμονή τους να γίνει στο Καστέλι Κισσάμου.

Ο παραδοσιακός, αγροτικός χαρακτήρας της περιοχής των βορειοδυτικών Χανίων

Στα βορειοδυτικά Χανιά και ειδικά στην περιοχή γύρω από το Καστέλι Κισσάμου και το Αρωδαμός Apartments & Studios είναι έκδηλος ο αγροτικός χαρακτήρας και το περίφημο φυσικό τοπίο. Οι ελαιώνες, οι αμπελώνες και τα περιβόλια εσπεριδοειδών συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο στα Χανιά και την Κρήτη ολόκληρη.

Διασκορπισμένα σε όλη την περιοχή των βορειοδυτικών Χανίων συναντά κανείς μικρά παραδοσιακά χωριά όπου μπορείς να έρθεις σε επαφή με το αγροτικό κομμάτι – και την καρδιά – της Κρήτης. Εδώ, δεν έχουν συντελεστεί πολλές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Οι φιλικοί ντόπιοι κάτοικοι συνεχίζουν να μαζεύονται στο καφενείο όπως και παλιότερα. Και όλα αυτά σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο ή το διαμέρισμά σας και με πληθώρα τοπικών λεωφορείων να διασυνδέουν το Καστέλι Κισσάμου με κάθε ένα από τα χωριά της περιοχής.

Στο Καστέλι Κισσάμου, ένας καινούριος κόσμος περιμένει να τον ανακαλύψετε. Μακριά από την αλόγιστη τουριστική ανάπτυξη, μπορείτε να απολαύσετε τις παρθένες περιοχές των βορειοδυτικών Χανίων με τη διαμονή σας στο Αρωδαμός Apartments & Studios.