Μαζί σας όλο το χρόνο!
TEL.: +30 6955 478 119

Φαλάσσαρνα – καταπληκτική παραλία και μέρος εξερεύνησης κατά την παραμονή σας στο Αρωδαμός Apartments & Studios

Τα Φαλάσσαρνα διαθέτουν μία από τις καλύτερες παραλίες της Κρήτης αλλά και της Ελλάδας ολόκληρης. Η πανέμορφη παραλία των Φαλασσάρνων βρίσκεται περίπου δέκα χιλιόμετρα δυτικά του Καστελίου Κισσάμου και του Αρωδαμός Apartments & Studios. Ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία αυτή είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Τα Φαλάσσαρνα πέρα από την όμορφη αμμώδη και πεντακάθαρη παραλία τους, είναι πολύ γνωστά για την αρχαία πόλη τους, την αρχαία Φαλασάρνη, μία από τις πλουσιότερες πόλεις στην εποχή της Μινωικής Κρήτης. Στην περιοχή υπάρχουν ορισμένα τουριστικά διαμερίσματα αλλά αν θέλετε να έχετε ένα μεγαλύτερο εύρος παροχών είναι προτιμότερη η διαμονή σε ένα καλό διαμέρισμα στο Καστέλι Κισσάμου.

Παραλία Φαλασσάρνων – απλά μαγευτική!

Η παραλία των Φαλασσάρνων στην ουσία είναι μία μεγάλη αμμώδης ακτογραμμή με κρυστάλλινο καθαρό νερό. Η περιοχή γύρω από την παραλία είναι ελάχιστα ανεπτυγμένη και αυτό είναι θετικό αν θέλετε να αποδράσετε και να βρεθείτε κοντά στην φύση και την απομόνωση. Κοντά στην παραλία δεν υπάρχουν τουριστικά διαμερίσματα αλλά θα βρείτε μερικά beach μπαρ, καντίνες και εστιατόρια τα οποία απέχουν μεταξύ τους καθώς η παραλία είναι απέραντη. Πίσω από την παραλία και ειδικά στις δυτικές και βόρειες πλευρές της, το σκηνικό είναι ανεπανάληπτο καθώς ψηλά βουνά υψώνονται μέχρι τον ουρανό. Όταν φτάσετε στην παραλία των Φαλασσάρνων από τη δυτική πλευρά, δεν μπορείτε να μην εντυπωσιαστείτε από τη μαγευτική θέα της παραλίας και της περιοχής των Φαλασσάρνων. Υπάρχουν μερικοί μικροί χώροι στάθμευσης πλάι στον δρόμο, απ' όπου μπορείτε να απολαύσετε την πανέμορφη θέα – και να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες που θα κάνει τους άλλους να σας ζηλέψουν όταν επιστρέψετε σπίτι σας!

Για να εξερευνήσετε καλύτερα την παραλία των Φαλασσάρνων, είναι καλό να ξέρετε ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν τρεις διαφορετικές παραλίες. Η πρώτη παραλία βρίσκεται νότια και ονομάζεται "Παχιά Άμμος". Η δεύτερη παραλία, βρίσκεται βορειότερα από την πρώτη και είναι η κύρια παραλία των Φαλασσάρνων. Και οι δύο παραλίες είναι οργανωμένες κατά τους θερινούς μήνες και διαθέτουν ηλιοκαθίσματα και ομπρέλες παραλίας.

Αυτές οι δύο παραλίες γενικά θεωρούνται αυτό που ονομάζεται "παραλία Φαλασσάρνων". Όμως, υπάρχει ακόμα μία τρίτη παραλία ακόμα πιο βόρεια, όπου τελειώνει ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος. Αυτή η απομακρυσμένη παραλία, η "κρυφή" παραλία των Φαλασσάρνων είναι μικρότερη και απομονωμένη αλλά το ίδιο γραφική. Είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά καθώς το νερό είναι ρηχό, ειδικά στις μικρές φυσικές "πισίνες" που σχηματίζονται από την αμμώδη ακτή και τα βράχια της θάλασσας. Κοντά μπορείτε να βρείτε μερικές ταβέρνες και τουριστικά διαμερίσματα – παρόλο που κάποιοι προτιμούν το ελεύθερο κάμπινγκ που επιτρέπεται στην περιοχή. Σε αυτή την παραλία μπορείτε επίσης να βρείτε το μπαρ που βρίσκεται πάνω στον βραχώδη λόφο απ' όπου μπορείτε να θαυμάσετε τα πιο μαγικά ηλιοβασιλέματα της Κρήτης.

Τέλος, είναι καλό να έχετε υπόψη σας ότι η παραλία των Φαλασσάρνων είναι ευάλωτη στους δυτικούς ανέμους. Επομένως, εάν σας αρέσει η κολύμβηση, είναι καλό να αποφύγετε να την επισκεφθείτε όταν επικρατούν ισχυροί δυτικοί άνεμοι καθώς σε αυτή την περίπτωση η κολύμβηση γίνεται δύσκολη ή ακόμα και απαγορευτική.

Διαμονή σε τουριστικό διαμέρισμα στα Φαλάσσαρνα

Στα Φαλάσσαρνα μπορείτε να βρείτε μερικά τουριστικά διαμερίσματα που αποτελούν καλή επιλογή αν θέλετε να μείνετε σε ένα σχετικά απομονωμένο μέρος. Προτού κάνετε κράτηση, ωστόσο, καλό είναι πρώτα να κοιτάξετε τις παροχές που προσφέρουν. Πέρα από τον μικρό αριθμό τουριστικών διαμερισμάτων που προσφέρονται στην περιοχή των Φαλασσάρνων, η υποδομή για τους ταξιδιώτες γενικά είναι η βασική. Σε κοντινή απόσταση από την κύρια παραλία στα Φαλάσσαρνα μπορείτε να βρείτε μίνι μάρκετ που τροφοδοτούν τόσο τους επισκέπτες όσο και τους ντόπιους.

Τα Φαλάσσαρνα είναι ένα καταπληκτικό μέρος εξερεύνησης: η πανέμορφη παραλία, η συναρπαστική θέα πάνω από τα βουνά της περιοχής και τα ερείπια της ένδοξης Μινωικής πόλης της αρχαίας Φαλασάρνης κάνουν ανεκτίμητη την επίσκεψή σας όταν έρθετε στο Καστέλι Κισσάμου και στο Αρωδαμός Apartments & Studios.